آموزش گيتار
آموزش گیتار یکی از فعالیتهایی هست که در چند سال اخیر علاقمندان زیادی پیدا کرده است. برخلاف تصور بسیاری از افراد نواختن موسیقی علاوه بر اینکه میتواند یک تفریح و سرگرمی لذت بخش به شمار رود، در افزایش قدرت مغز نیز تاثیرگذار است. البته ادوات موسیقی نیز تنوع زیادی دارند که از جمله آنها میتوان به گیتار، پیانو، سهتار و… اشاره نمود. گیتار به عنوان یکی از سازهای غربی شناخته میشود که صدای زیبا و گیرای آن باعث شده تا به یک ساز پرطرفدار تبدیل شود. علاوه بر تمامی اين موارد گيتار گستره صدایی خوبی دارد و میتوان اجرای ریتم را با آن انجام داد. از طرفی نیز بسیاری از کسانی که دستی در آواز خوانی دارند این ساز را نیز برای تکمیل مهارت خود فرا میگیرند.
گيتار و سبك های مختلف اين ساز
یادگیری نواختن گيتار به چند عامل مختلف بستگی دارد که باید قبل از شروع آموزش از آنها اطلاع داشته باشید. در واقع اولين موضوعی که باید به آن اشاره كنيم، سبک گیتاری است که قصد یادگیری آن را دارید. در مورد این ساز باید بگوییم که سبکهای مختلفی دارد که هر کدام از آنها آواهای مختلفی را تولید میکنند. گیتارهای سبک کلاسیک، پاپ و فلامنکو پرطرفدارترین سبک این ساز در ایران محسوب میشوند که در ادامه اطلاعات مفیدی راجع به آنها ارائه خواهیم داد:
سبك پاپ
موسیقی پاپ معمولا با آواز همراه است و این سبک بیشتر روی قطعه نوازی، ریتم و آکورد متمرکز هست. به طور کلی باید بدانید که پاپ، سبک انعطافپذیری است و میتواند برای نوازنده بسته به نوع قطعه، بسیار ساده یا بسیار پیچیده باشد. با این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت که پاپ، پایه سبکهای دیگر است و اگر تسلط کافی به این سبک را داشته باشید یادگیری سایر سبکها برای شما سادهتر خواهد بود؛ بنابراین برای شروع یادگیری این ساز به عنوان یک فرد مبتدی پیشنهاد میکنیم سبک پاپ را انتخاب نمایید.
سبک کلاسیک
سبک کلاسیک با هر سازی از جمله فلوت، ویولن یا ساکسیفون و درامز میتواند همنوازی داشته باشد. با این حال اگر به موسیقی بیکلام علاقمند هستید و تکنوازی یا نوازندگی در گروههای دو یا سه نفره برای شما لذت بخش است، احتمالاً آموختن سبک کلاسیک برای شما جذاب خواهد بود.
سبک فلامنکو
سبک فلامنکو نیز برگرفته از موسیقی اصیل اسپانیایی میباشد که شامل تکنیکهای ریتم نواز بسیار زیبایی است.
اقدامات اولیه برای آموزش گیتار
اگر میخواهید یادگیری نواختن ساز را به دلیل کمبود وقت یا هر دلیل دیگری از منزل شروع کنید، بهتر است به موارد زیر دقت داشته باشید:
تهیه یک گیتار مناسب
بدیهی است که برای آموختن ساز باید به صورت مداوم با آن تمرین داشته باشید. بنابراین تهیه ساز اولین موضوعی است که باید به آن دقت کنید. توجه نمایید که ساز مناسب فرم و اندازه بدنتان باشد؛ چرا که این موضوع میتواند تاثیر زیادی در مسیر یادگیری شما بگذارد. البته برای شروع میتوانید از آشنایان این ساز را قرض بگیرید، اما اگر میخواهید یادگیری ساز را به صورت جدی دنبال کنید باید بعد از مدتی ابزار کار شخصی خودتان را خریداری کنید.
یادگیری درست کوک کردن ساز، نام و شماره سیم ها
این موارد نیز در ابتدای کار برای آموختن این ساز کاملاً ضروری هستند. شاید در شروع کار به خاطر سپردن اسم و شماره سیمها برایتان دشوار باشد؛ اما به مرور زمان با تکرار و تمرین آنها را به خاطر خواهید سپرد.
آموختن آکوردهای پایه و ضربه زدن روی سیم
زمانی که نواختن این ساز را آغاز میکنید، ممکن است صدای حاصل از آکوردها ناخوشایند باشد اما نباید ناامید شوید؛ به مرور زمان و با پشتکار در مسیر درستی قرار خواهید گرفت. نکته دیگری که در مورد آکوردها وجود دارد این است که باید با نوک انگشتان کار کنید. به علاوه به عنوان یک نوازنده باید بتوانید همزمان با آکوردها ریتم بگیرید.
کمک گرفتن از یک مربی خوب
بعد از اینکه اطلاعات لازم را در مورد این ساز کسب کردید میتوانید ادامه آموزش را زیر نظر مربی ادامه دهید. بدیهی است که در حالت خودآموز سرعت پیشرفت شما نسبت به زمانی که زیر نظر یک مربی حاذق آموزش میبینید کمتر خواهد بود. به همین دلیل توصیه میکنیم برای یادگیری حرفهای ساز با یک مربی در ارتباط باشید.
سخن پایانی
به عنوان یکی از علاقمندان موسیقی که قصد گذراندن دورههای آموزش گیتار را دارید میتوانید آموزشهای مبتدی را به صورت خودآموز شروع کنید. اما بهتر است برای بالا رفتن سرعت و کیفیت آموزش از کلاسهای آموزشی نیز غافل نشوید.
بدون دیدگاه